Често задавани въпроси (FAQ)

?
Кои защитни обувки са подходящи за работа на закрито?

Защитните обувки, които предлагаме в obuvkizarabota.bg са категоризирани по много показатели.
За работа на закрито предлагаме по-леките модели, които са изработени от текстил и не са със защита от намокряне. Можете да намерите тази информация в описанието на всеки модел. Въпреки това анализът на риска, на работното мясо от работодателя е от съществено значение при избора на подходящи обувки. В случай на съмнение, моля, свържете се с екипа за обслужване на obuvkizarabota.bg

?
Кои защитни обувки са подходящи за работа на открито?

Защитните обувки, които предлагаме в obuvkizarabota.bg са категоризирани по много показатели.
За работа на открито предлагаме модели изработени от естествена кожа и със защита от намокряне. Можете да намерите тази информация в описанието на всеки модел. Въпреки това анализът на риска, на работното мясо от работодателя е от съществено значение при избора на подходящи обувки. В случай на съмнение, моля, свържете се с екипа за обслужване на obuvkizarabota.bg

?
Какви обувки са ми необходими за суха или мокра работна среда?

Докато обувките със сертификати SB, S1, OB и S1 са предназначени за сухи среди, обувките със сертификати S2, S3, O2 и O3 са изработени от хидрофобен външен материал на обувките и могат да издържат на определено количество влага. Ако обувките трябва да са водоустойчиви, те трябва или да имат мембрана и допълнителна сертификация WR, или да са ботуши със сертификат S4, S5, O4 или O5.
Всички защитни обувки, които предлагаме са сертифицирани по един от по-горе изброените показатели.

?
Кои предпазни обувки са подходящи за хлъзгави повърхности?

Всички предпазни обувки, които носят сертификата SRA или SRC (в зависимост от модела) в obuvkizarabota.bg са сертифицирани, като противоплъзгащи обувки в съответствие с европейските стандарти. За да намерите правилния тип обувки за вашите нужди, моля, свържете се с нашия екип за обслужване на клиенти, който с радост ще ви помогне.

?
В кой случай трябва да използвам предпазни обувки с гумени или полиуретанови подметки?

Изборът на най-добрия материал за подметка зависи от работното място и съответния анализ на риска. Полиуретановите подметки често са по-леки и по-гъвкави. За разлика от тях, гумените подметки имат по-добра устойчивост на топлина, срязване и химикали. В случай на съмнение, моля, свържете се с екипа за обслужване на клиенти на obuvkizarabota.bg

?
Какво означават класовете на защита S1 до S5 и O1 до O3?

Всички обувки в obuvkizarabota.bg са сертифицирани по европейските стандарти. Обувките със сертификат SB до S5 са защитни обувки с бомбе, обувките със сертификат OB до O5 са работни обувки без бомбе. SB- или OB- сертифицираните обувки отговарят на всички основни изисквания на съответните стандарти, по-нататъшните сертификати покриват допълнителни изисквания.

  • S1 - Основно изискване, затворена пета, антистатичност, абсорбция на енергия в петата, устойчивост на гориво и масло на външната подметка.
  • S1 P - Основно изискване, затворена пета, антистатичност, абсорбция на енергия в петата, устойчивост на гориво и масло на външната подметка, устойчива на пробождане междинна подметка.
  • S2 - Както при S1, включително проникването на вода и абсорбцията на външния материал на обувката, без перфорация или декоративни шевове
  • S3 - Както при S2, също включва устойчива на пробождане междинна подметка
  • S4 и S5 -Полимерни ботуши от PVC или полиуретан.

  • 01 - Основно изискване, затворена пета, антистатичност, абсорбция на енергия в петата.
  • 02 - Както за O1, включително проникването на вода и абсорбцията на външния материал на обувката, без перфорация или декоративни шевове.
  • 03 - Както при O2, също включва устойчива на пробождане междинна подметка и профилирана външна подметка.
?
Кои предпазни обувки имат ESD (Electrostatic discharge) сертификат?

Сертификацията ESD (Electrostatic discharge) означава, че съответните модели обувки, в допълнение към сертифицирането им като лични предпазни средства, също са получили сертификат за използване в защитени зони ESD. Всички продукти, сертифицирани като такива, са маркирани с кръгъл жълт знак ESD. В obuvkizarabota.bg ще откриете голямо разнообрази от обувки с ESD маркировка.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас